Over de omgevingsvisie

In wat voor Nissewaard wil jij leven en oud worden? Hoe ziet dat eruit? In wat voor een Nissewaard beleven jouw kinderen straks avonturen? En hoe houden wij onze voeten droog bij klimaatverandering? Jouw kijk en antwoord op bijvoorbeeld deze vragen heeft invloed op hoe we dit aanpakken en hoe fijn we hier wonen en leven, nu en straks.

Nissewaard is ook straks een gemeente waar het goed leven, opgroeien en verblijven is. Om dit voor elkaar te krijgen moeten we nu al belangrijke keuzes maken. Zodat Nissewaard een plek blijft waar mensen zich thuis voelen. Deze keuzes voor de toekomst komen in de omgevingsvisie. Die omgevingsvisie maakt de gemeente uiteraard graag samen met de inwoners van Nissewaard.

De omgevingsvisie is ons beeld van het wonen en alles daaromheen in Nissewaard. Het is de basis voor het omgevingsplan die we later maken. Om deze visie handen en voeten te geven zullen we moeten samenwerken. Inwoners, ontwikkelaars, ondernemers, organisaties en overheden hebben daarin een rol. Nieuwe ideeën en plannen moeten bijdragen aan de doelen uit het document. Iedereen met een idee plan wordt gevraagd om uit te leggen hoe ze dat doen. Dat geldt uiteraard ook voor de projecten van de gemeente zelf.

De Omgevingswet vraagt van alle gemeenten om een omgevingsvisie op te stellen over de toekomst van de gemeente. In Nederland moet elke gemeente voor 2027 een omgevingsvisie hebben. De gemeente Nissewaard wil in 2024 de omgevingsvisie af hebben.

 

 

 

Cookie-instellingen